2020. augusztus 14. Péntek, Marcell.
 
Elindult két összekötő út felújítása Hajdú-BiharbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-06-16 12:37:22
Címkék: Bihari hírek
A kivitelezők már birtokba vehették a Balmazújvárost Hajdúnánással, illetve a Biharnagybajomot Berettyóújfaluval összekötő úton található munkaterületeket.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program két elemeként Hajdú-Bihar megyében a 4213-as út 3,1 kilométeres szakaszához és a 3323-as jelű út több mint 6 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A Magyar Közút a projektet 1,588 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A beruházás keretében több mint 6 kilométeren újul meg a 3323-as jelű, illetve 3,1 kilométer hosszan a 4213-as összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek 2019. március 25-én adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. A fejlesztés mindkét út esetében 90 napot vesz igénybe.


A Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, a padka feltöltéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodik. A beavatkozási szakaszon a vízelvezető rendszerek fejlesztését is elvégezte a kivitelező, a közlekedési biztonság növelésére pedig több helyszínen új szalagkorlátot helyezett ki. A munkálatok ideje alatt szakaszosan félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A Biharnagybajom-Berettyóújfalu összekötő út felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a burkolatsüllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, padkarendezésről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A beavatkozási szakaszon a vízelvezető rendszerek fejlesztését is elvégzi a kivitelező. Az autóbuszmegállók, peronok szabványosításra kerülnek, és átépül a szakaszon található körforgalom is. A közlekedési biztonság növelésére több helyszínen új szalagkorlát kerül kihelyezésre, a kilométerköveket kilométertáblákra cserélik. A munkálatok ideje alatt szakaszosan félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből idén Hajdú-Bihar megyében 28 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!