2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Gyakran csak a szerencsén múlik, ki kaphatja meg a babaváró kölcsöntForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-09 06:45:35
Címkék: Bihari hírek
A bankok 100 százalékban a saját kockázatukra folyósítják a babaváró hitelt, így aztán egész meglepő eredmények jönnek ki a hitelbírálatokon.

 

Elutasította az egyik nagybank a havi nettó 800 ezer forintos jövedelmet igazoló házaspár kérelmét a babaváró kölcsönre, miközben pár hónappal korábban ugyanez a pénzintézet adott nekik egy olyan hitelt, amely havi 40 ezer forintos terhet ró rájuk. Akkor még kifogástalan adósnak találta őket; rejtély, mi történhetett közben. Egy másik hitelintézet viszont már ki is utalta a maximális tízmillió forintot egy olyan házaspárnak, ahol az egyetlen kereső havi jövedelme nem több nettó 160 ezer forintnál – osztotta meg különös tapasztalatait Valkó András hitelszakértő a HVG-vel.

Az elvben szabályozott, sztenderd hitelterméknek szánt babaváró kölcsön odaítélése igencsak szubjektív, a bankok egyéni mérlegelésén, adott esetben az ügyintéző felkészültségén vagy jóindulatán múlik – derül ki az e heti HVG Gazdaság rovatából.

„Hiába a mögöttes állami garancia, a bankok egyelőre 100 százalékban a saját kockázatukra folyósítják a babaváró hitelt, mivel nincs még meg az állami kezesség beváltásának részleteiről szóló jogszabály” – magyarázták a kukacoskodást a CIB-nél.

Részletek az e heti HVG-ben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!