2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
MVFC: pontosan nem tudni, ki mire képesForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-26 08:00:57
Címkék: Bihari hírek
Indul a futsalidény a címvédő berettyóújfaluiak számára hétfőn.

Fotó: Matey István

 

Az MVFC Berettyóújfalu együttese nagy küzdelemben hódította el a férfi NB I. legutóbbi szezonjának aranyérmét a Haladás elleni döntőben. Az újfaluiak hétfőn 18.30-tól hazai pályán kezdik az új idényt, éppen a vasiak ellen.

A piros-fehérek rangidős játékosa, Trencsényi János elmondta, hosszú szezon után vannak, amelynek során szerepeltek a Bajnokok Ligájában, és elhódították a Magyar Kupát, valamint a bajnoki címet is.
Hosszú szezon volt

„Fárasztó volt az előző idény, ezért ránk fért a pihenés”

– nyilatkozta a futsalos. – A szünet hosszabb lett, így csupán nagyjából három hetünk volt a felkészülésre, de a megfelelő regeneráció most fontosabb volt. Úgy vélem, majd az alapszakasz után kell igazán „élesnek” lennünk, persze most is a legjobbat akarjuk nyújtani – fogalmazott Trencsényi, aki szerint nehéz felmérni, milyenek lesznek az erőviszonyok az új bajnokságban, hiszen náluk is cserélődtek a légiósok, és a többi csapatnál is történtek változások.

– Ami biztos, hogy csapategységben fejlődtünk. A többiek is változtak, például az Aramis vagy a Dunaújváros elvileg gyengült, de a Fradi feljutóként eléggé erősnek tűnik, de jó lehet a Veszprém és a Nyírgyulaj is. Kiegyensúlyozottnak tűnnek az erőviszonyok, egyáltalán nem biztos, hogy a Haladás és mi annyira kiemelkedünk majd a mezőnyből – jelentette ki a sportoló, aki örömmel konstatálta, hogy októberben Újfaluban rendezik a BL egyik csoportkörét.

– Erős ellenfeleket kaptunk, de tudtuk, hogy ez így lesz ezen a szinten, hiszen a legjobb tizenhatban már mi vagyunk a gyenge csapat. A Murcia és a Kairat is topgárdák, nagyjából mintha a Real Madrid vagy a Juventus jönne fociban Berettyóújfaluba, de az orosz SC KPRF sem lesz gyenge.

„Igyekszünk helytállni, ám már az is nagy dolog, hogy elhozunk egy ilyen eseményt a városunkba.”

TN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!