2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Remek hajdúsági rajt futsalbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2019-08-29 06:21:27
Címkék: Bihari hírek
A címvédő Berettyó otthon győzött, míg a DEAC idegenből hozta el a bajnoki pontokat.

Fotó: Napló-archívum

 

Hibátlan idénykezdeten vannak túl a futsal NB I.-ben a hajdú-bihari együttesek, a Mezei-Vill hazai pályán, a DEAC pedig idegenben szerezte meg a három bajnoki pontot.

A címvédő Berettyóújfalu a Haladást fogadta hétfő este a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Az előző idény bajnoka és ezüstérmese nagy csatát vívott egymással, melyet végül 7–4-re a hazaiak nyertek. Az újfaluiaknál a brazil Sid, Nagy Imre és Szabó Péter volt eredményes.

– Egy rajt mindig fontos, tudtuk, hogy a Hali jó játékerőt képvisel, és nem is titkolják, idén is a bajnoki címet veszik célba – ismertette Rábl János, a Berettyó válogatott játékosa. – Az első félidőben nagyon jól kezdtünk, vezettünk 3–0-ra, ült a zónavédekezésük elleni játékunk, majd két egyéni hibából kaptunk két gólt. A második játékrészben hideg zuhanyként ért minket, hogy kiegyenlítettek a vasiak, de utána ismét visszavettük a vezetést, és összességében magabiztosan győztünk.

 

Jól beilleszkedtek

A hazaiaknál Rafinha sérülés miatt nem tudott pályára lépni, ott volt viszont a két újonnan igazolt brazil, igaz, Diece a vádlija miatt mindössze tíz percet játszott, ellenben Sid három góllal vétette észre magát.

– A két új brazil játékosunk az első perctől kezdve jól beilleszkedett. Korábban mindketten magukra húzhatták az arany-zöld mezt, véletlenül pedig nem lesz valaki brazil válogatott. A két játékos teljesen különböző: Diece bal lábas, dinamikus, egy az egyben erős, míg Sid remekül olvassa a játékot, jó döntéseket hoz, és nagy százalékban használja ki a helyzeteit – mutatta be a két futsalost Rábl.
Kijelölték az utat

Talán a forduló legnagyobb meglepetését a DEAC gárdája okozta azzal, hogy 4–2-re nyerni tudott a tavalyi bronzérmes Veszprém otthonában. Elek Gergő megfiatalított együttessel vág neki a szezonnak, ennek fényében különösen értékes a királynék városából szerzett három pont.

– Az idény elején mindössze hat olyan játékossal kezdtük el a munkát, aki rendelkezett NB I.-es tapasztalattal. Egyikük a felkészüléskor, a másik a mostani találkozó második percében sérült meg, a harmadikat pedig kiállította a játékvezető. Így négy-öt, zömében 2001-es születésű fiatallal játszottuk végig a találkozót. Nagyon remélem, hogy a győzelmünk után elhiszik a fiúk, hogy igenis van keresni valójuk az élvonalban. Kijelöltük magunknak az utat, hogy miként tudunk bennmaradni – értékelt a lefújást követően a futsalhungary.hu oldalon Elek Gergő.

MSZ

Borítókép: Szentes Bíró Tamás (feketében) és Takács Zoltán (pirosban) is győzelemnek örülhetett

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 7–4 (3–2)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok

Vezette: Újhelyi (Deme, Katona)

MVFC: Mezei – Rábl, Szabó, Gál, Sid.

Csere: László (kapus), Diece, Rézműves, Nagy, Kártik, Harmati, Trencsényi, Takács, Sipos.

Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Gól: Sid 3, Nagy I. 2, Szabó P., Diece illetve Dróth 2, Vas, Horváth P.

FC Veszprém – Debreceni Egyetemi AC 2–4 (0–1)

Veszprém, Március 15. utcai csarnok, 600 néző.

Vezette: Kovács G. (Wittner, Nyekita)

DEAC: Krajcsi – Szentes, Tóth A., Rácz, Varga D.

Csere: Tóth B. (kapus), Somogyi, Nyeste, Kántor, Sustyák, Szabó L., Haraszti.

Vezetőedző: Elek Gergő.

Gól: Tatai (24., 37.), illetve Tóth A. (20., 26., 31.), Krajcsi (36.).

Piros lap: Schmidmajer (29.), illetve Szentes (28.).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!