2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elrendelték a testvérét meggyilkoló mórahalmi férfi letartóztatásátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-01-07 17:24:13
Címkék: Bihari hírek
Harminc napra elrendelte a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója annak a mórahalmi férfinak a letartóztatását, aki egy vita után leszúrta 18 éves, középiskolás testvérét, majd rágyújtotta a házat, írja az MTI a  Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

A hetven négyzetméter alapterületű családi ház és a mintegy huszonöt négyzetméteres melléképülete múlt hét szombat reggel gyulladt ki és égett teljes terjedelmében. A házban egy holttestet találtak, a rendőrök ezután már szombat este elfogták a 18 éves áldozat testvérét. Kihallgatása során a gyanúsított beismerő vallomást tett, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a húszéves férfi szombatra virradóra ittasan kereste fel még fiatalkorú fivérét a korábban közösen lakott mórahalmi otthonukban. A sértett egyedül tartózkodott a városszéli házban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltást követően a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. Távozását megelőzően a nyomok eltüntetése érdekében a házat, valamint a két melléképületet felgyújtotta, hazaérve pedig kimosta a ruháit. Az egyik melléképület és a ház teljesen kiégett. A másik melléképületben gyújtott tüzet sikerült a tűzoltóknak megfékezniük, és a házban megtalálták az összeégett holttestet is.

A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!