2024. június 12. Szerda, Villő.
 
Az Audi a járvány miatt előrehozza a prémiumok kifizetésétForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-21 07:02:23
Címkék: Bihari hírek
A győri Audi-gyárban hétfőtől leáll a termelés, de a cég közleménye szerint nem lesznek elbocsátások, sőt, az eredetileg későbbre tervezett prémiumok kifizetését is előbbre hozzák, hogy a dolgozók könnyebben át tudják vészelni a járvány miatt kialakult helyzetet.

3193 Gyorben az Audi gyarA cég közleményében az áll, hogy „a leállás tervezett hossza Győrben várhatóan 2 hét”, és ütemezetten áll le a termelés. „Az adminisztratív területeken – ahol erre lehetőség van – a munkavégzést fenntartjuk ez idő alatt is” – írják.

A munkahelyi éttermeiket átmenetileg bezárták, és a büfék nagy része sem üzemel. Személyes ügyfélszolgálati pontok a vállalatnál nem működnek, így például a személy- és munkaügy csak telefonos ügyfélszolgálatot biztosít.

„A vállalaton belül munkatársaink személyes érintkezési lehetőségeit a minimumra szorítottuk. Azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a munkatársaknak csak egy része tartózkodhat a munkahelyen, valamint a biztonsági távolságot be kell tartani”

– olvasható a közleményben, amelyben azt is írják:

Az Audi Hungaria igazgatósága úgy döntött, hogy ebben az időszakban is minden eszközzel támogatja a munkatársait, így minden esetben biztosítja a jövedelmek kifizetését. Munkatársakat nem bocsátunk el.

Ezenkívül

A RENDKÍVÜLI HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL A 2019-ES ÉVRE MEGHATÁROZOTT MUNKATÁRSI PRÉMIUM KIFIZETÉSÉT AZ EDDIG MEGSZOKOTT MÁJUS ELEJÉN ESEDÉKES KIFIZETÉSNÉL EGY HÓNNAPPAL KORÁBBRA, ÁPRILIS ELEJÉRE ÜTEMEZIK.

A koronavírus eleve nehéz helyzetben találta az európai autóipart, így a Magyarországon dolgozó cégeket is. A válság teljes hatása attól függ majd, hogy a most kieső termelés végleg elmarad, vagy a későbbiekben pótolható-e, de talán ennél is fontosabb hatás, hogy a járvány mennyire tépázza meg az európai autókeresletet.

KAPCSOLÓDÓ
Mit jelent Magyarország gazdaságának az autógyárak leállása?

Mit jelent Magyarország gazdaságának az autógyárak leállása?

Egy egyébként is krízisben lévő szektort talált most telibe a vírushelyzet. Pótolható-e a most kieső gyártás? Lesz-e megfelelő európai autókereslet?

(Borítókép: a győri Audi-gyár H. Szabó Sándor/ORFK Légi felvétel)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!