2024. június 1. Szombat, Tünde.
 
Az ITM azt sürgeti, hogy a házi karantén alól mentesülő sofőröket mielőbb igazolják visszaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-22 07:29:13
Címkék: Bihari hírek
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az ITM közleménye szerint megköszönte a közúti szállításban, különösen a nemzetközi forgalomban a folyamatos áruellátáshoz szükséges feladatot végző sofőrök munkáját. Azt is sürgette, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozatot kitöltő sofőröknek minél előbb küldjenek visszaigazolást a hatóságok.

A közleményben azt írták, hogy az Operatív Törzs korábban döntött arról, hogy

AZ OLASZORSZÁG TERÜLETÉRŐL ÉRKEZŐ, EZÉRT HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNBA UTALT, DE A FERTŐZÉS JELEIT NEM MUTATÓ JÁRMŰVEZETŐK AZ INDOKOLT ELŐVIGYÁZATOSSÁGI KÖVETELMÉNYEK BETARTÁSA ÉS A HATÓSÁGOK ÉRTESÍTÉSE MELLETT MUNKÁBA ÁLLHASSANAK.

Az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára arra kérte a járványügyi hatóságokat, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozat beérkezésének rögzítése után a lehető leghamarabb küldjenek válasz e-mailt vagy papír alapú érkeztetési visszaigazolást a gépjárművezetőnek, amellyel igazolni tudja nyilatkozata beküldését.

QP | Quality Placement

Ezen felül a karantén alól mentesített gépkocsivezető adatait továbbítsák a rendőrségnek, hogy a legközelebbi határbeléptetéskor az adott személy már ne szerepeljen a hatósági karanténra kötelezettek listáján, mondta Schanda a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének felvetései alapján.



Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!