2024. június 1. Szombat, Tünde.
 
Újabb 20 magyarországi koronavírus-fertőzött vanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-25 19:05:30
Címkék: Bihari hírek
20 újabb igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon, közölte kedden a kormányzati tájékoztató oldal. Ezzel az igazolt magyarországi fertőzöttek száma 187-re emelkedett, köztük 173 magyar, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár van, vagyis a keddi új megbetegedettek mindegyike magyar.

A fertőzés miatt karanténban lévők száma 92 az egy nappal ezelőtti 101 után, a mintavételek száma kismértékben nőtt, 5515-ről 6113-ra emelkedett.

Az új fertőzések száma március 20-a óta növekedik, aznap még csak 12 új fertőzöttről számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az előző napi új esetszámhoz képest viszont a mostani 20 új megbetegedés csökkenést mutat: hétfőn 36-tal nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról

Az új esetekről az állami tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu részleteket - az állampolgárságon kívül - nem közölt, csak annyit írtak le, hogy "a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus." Emellett megismételték: a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn azt is elmondta: már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt. Számos olyan fertőzött van, akiknek nincsenek tüneteik. Hogy hányan fertőződhetnek még meg, arra még becsült számot se tettek közzé: "a tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg – noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt –, csak találgatás", mondta erről Müller Cecília.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!