2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
A kijárási korlátozás nem öncélú, lehet kutyát sétáltatniForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-27 21:11:23
Címkék: Bihari hírek

  • Rendkívüli döntésre volt szükség azért, hogy az Országgyűlés döntéséig továbbra is életben tartsuk azokat a szükséges intézkedéseket, amelyeket meghoztunk  a járványkezelés érdekében – mondta Müller Cecília arról a határozatáról, amivel lezárta Magyarország határait és kötelező karantént rendelt el minden külföldről hazatérő magyar számára is.
  • Müller Cecília ismertette az Orbán Viktor által bejelentett kijárási korlátozásokat, és külön megkérte az idős állampolgárokat, hogy maradjanak otthon, maguk és polgártársaik érdekében tartsák be a hatósági rendelkezéseket. Gyereket és kutyát ugyanakkor a korlátozás ideje alatt is le lehet vinni az utcára, ahol azonban a csoportosulásokat kerülni kell.
  • A kijárási korlátozás ideje alatt sincs szükség munkáltatói igazolásra, mert a munkába járás lehetősége a kormányrendelet után is adott.
  • Önként megválaszthatja valaki, hogy hol szeretne tartózkodni, és ott is maradhat, még ha az nem a bejelentett lakóhelye is. A kijárási korlátozás arra vonatkozik, hogy azt a helyet ne hagyja el, és hogy ne csoportosuljanak az emberek.
  • Már 5032 esetben rendeltek el házi karantént, ennek betartását pedig már 39 ezer alkalommal ellenőrizte a rendőrség. 163 esetben tettek feljelentést, 32 ember pedig helyszíni bírságot kapott ennek megszegése miatt. 44 feljelentést tettek már a vendéglátóhelyek nyitva tartására hozott rendelet megszegése miatt.
  • Az operatív törzs intézkedett arról, hogy a honvédelmi irányítótörzsek azoknál a vállalatoknál is megjelenjenek, amelyek orvosi oxigént állítanak elő.
  • A sürgősségi beavatkozások és azokkal az egészségi állapotokkal kapcsolatos ellátások, amelyek állapotromlás nélkül nem halaszthatóak, azok nem maradhatnak el – jelentette ki az országos tisztifőorvos a kérdésre: el lehet-e küldeni daganatos betegeket kezelés, terápia nélkül?
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!