2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Jó eséllyel lerohantuk a gyógyszertárakat két heteForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-27 21:39:29
Címkék: Bihari hírek
Két hete pénteken mondta el Orbán, hogy bezárják az iskolákat, aznap a magyarok valószínűleg minden mozdíthatót megvettek a gyógyszertárakban, legalábbis erre utalnak a 24.hu banki adatai.

Csak a Budapest Bank bankkártyás fizetési adaira támaszkodtak, de ez is elképesztő különbséget jelzett előző év hasonló napjához viszonyítva. Március 13-án ugyanis a bank kártyáin 58-szorosára ugrott a gyógyszertári forgalom és hússzorosára a drogériákban elvásárolt pénz. Ez nem szokásos viselkedés, arra utal, hogy kirívóan betárazhattunk gyógyhatású holmikból aznap.

Ebbe a külföldi kártyahasználat is beleszámított, de az valószínűleg nem volt igazán jelentős a jelenlegi helyzetben. Az adatok alapján éttermekre, szállodákra vagy közlekedésre nagyjából márciusban első hetétől kevesebbet költöttünk, mint előző évben, egy kicsit később már ruházkodásra is. Az adatok nem reprezentatívak, de több százezer kártyáról van szó, ezért jelzésként hasznosak lehetnek.

Mi a február végi, március eleji teljes kiskereskedelmi forgalmat vizsgáltuk a drogériákban és a szupermarkategkben a Nielsen piackutató cég alapján. Szinte mindenből alaposan betáraztun kezek alapján ,de főleg cukorból, száraztésztából vagy levesporokból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!