2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származikForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-28 19:56:55
Címkék: Bihari hírek
Több olvasónk is elküldte azt a levelet, ami mostanában kerint az interneten, és ami azt állítja, hogy Kásler Miklós arra kéri a kórházi dolgozókat, hogy semmilyen koronavírussal kapcsolatos halálozási információt ne hozzanak nyilvánosságra, mert a VALÓDI igazság hatalmas pánikot szülve.

A levél természetesen kamu. Nem is értjük, hogy dőlnek be neki emberek, de mondunk néhány több mint árulkodó apróságot:

  • egészen más a betűtípus és a betűméret is a levél közepén, mint a többi részét,
  • rosszul van benne leírva a halott szó,
  • tele van központozási hibákkal,
  • több elütés is van benne,
  • ráadásul ezek a hibák csak a levél középső részére jellemzőek, egyáltalán nem konzekvens az egész.
91333973 702938777108967 1030141862926614528 n

Ezek persze még nem bizonyítékok arra, hogy nem valódi a levél, csupán elég jól jelzik azt, hogy érdemes kételkedni a valóságtartalmában.

A levél miatt péntek délután a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közleményt adott ki, hogy tisztázzák a helyzetet.

„Minden valóságot nélkülöző, hazug levelet terjeszt egy ismeretlen a közösségi oldalon, amire odahamisította Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter aláírását. A „halottvizsgálatokat végző orvosoknak” címzett hamis levél írója azt látszatot kívánja kelteni, mintha a miniszter utasítására el kellene titkolni a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak számát" - írta a minisztérium a közleményben.

A dolog előzménye, hogy korábban keringett egy másik Kásler-levél is a közösségi médiában arról, hogy módszertanilag hogyan osztályozzák az elhunyt személyeket. A kamulevél készítője egyébként ebből a levélből készítette el a sajátját.

Ez a levél valódi volt, a benne foglaltak pedig teljesen megszokott statisztikai megoldások, hiába sugallta azt a levélhez fűzött körítés, hogy kozmetikázni akarják a halottakról szóló számokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!