2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Nincs elég kelet-európai az Egyesült Királyságban, hogy műveljék a földetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-30 09:28:51
Címkék: Bihari hírek
Sürgősen idénymunkásokra van szükség az Egyesült Királyságban, ugyanis nincs elég ember a mezőgazdasági idénymunkák elvégzésére, írja a Guardian.

Idénymunkás Faversham délkeleti részénAgrárszervezetek és munkaközvetítő-ügynökségek arra hívják fel a figyelmet, hogy lépni kell valamit a kormánynak, ugyanis égető szükség lenne nagy mennyiségben kelet-európai idénymunkásokra.

BECSLÉSEK SZERINT 90 EZER EMBER HIÁNYZIK A BRIT MEZŐGAZDASÁGBÓL, ÉS SOK OLYAN MUNKA VAN, AMIT MÁR A KÖVETKEZŐ HETEKBEN EL KÉNE VÉGEZNI.

A Concordia jótékonysági szervezet szerint meg kéne kezdeni a munkások tömeges Egyesült Királyságba szállítását charterjáratokkal, azonban a legtöbb országban járványügyi zárlat van, így az angolok lényegében el vannak vágva az olcsó kelet-európai munkaerőtől.

A probléma azonban nem egészen új, már a járvány előtt gondok voltak a brit mezőgazdaságban, ugyanis a brexit körüli kavarás, és a kelet-európai országok növekvő életszínvonala miatt sokaknak már nem annyira vonzó alternatíva idénymunkásnak állni az Egyesült Királyságban.

Tavaly a gyümölcsszedők 98 százaléka Romániából és Bulgáriából érkezett a brit szigetre. A termelők most a vendéglátásból elbocsátott munkások közül próbálnak napszámosokat verbuválni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!