2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
775 százalékos ugrás a Microsoft felhőjénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-31 09:24:47
Címkék: Bihari hírek
A hazai netforgalom rekordja csak egy kis pukkanás volt ahhoz képest, hogy mekkorát szólt a Microsoftnál a koronavírus-járvány hatása. Ahol karantént rendeltek el, és emberek tömegei kezdtek távolról online dolgozni vagy tanulni, ott 775 százalékos növekedést is tapasztaltak a felhőszolgáltatásokat biztosító szervereken.

Jelentősen megnőtt a Windows Virtuális Asztal szolgáltatás használata a háromszorosára ugrott, de rekord forgalmat mértek a Microsoft Teams, az Xbox Game Pass, az Xbox Live és a Mixer használatában is.

QP | Quality Placement

Kicsit bele is kellett nyúlni a rendszerekbe, hogy gördülékenyen működjenek, és apró korlátozásokat is bevezettek, hogy csökkentsék a terhelést. Az Xbox oldalain például átmenetileg kikapcsolták az új egyéni hátterek és játékosképek feltöltését, a videojátékok frissítéseit pedig csúcsidőn kívül szállítják le a konzolokra és pc-kre.

A Teams felhasználói bázisa egyetlen márciusi héten 12 millióval ugrott meg, és ehhez is hozzá kellett hangolni rendszereket, például csökkkentették a videók felbontását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!