2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
A rendőrség világossá tette a kicsit kusza jogszabályokat a vírushelyzet alatt lejáró okmányokrólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-09 09:53:57
Címkék: Bihari hírek
Közleményt adott ki a rendőrség arról, mi történik, ha valakinek most, a koronavírus-járványban jár le valamelyik irata.

A jogszabályokkal teletűzdelt tájékoztató lényege, hogy volt egy március 12-i kormányrendelet (41/2020.), mely szerint a lejáró hivatalos okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Ez idáig tiszta. Ám március 27-én hatálytalanná vált, majd április 2-án jött egy új kormányrendelet (81/2020.), mely újra bevezette a márciusi helyzetet, azaz azt, hogy az április 2-tól lejáró hivatalos okmányoknál az érvényességi időt a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig megtartottnak kell tekinteni, így ezek meghosszabbítását továbbra is a veszélyhelyzet megszűnését követően kell kezdeményezni.

ÍGY VISZONT VAN EGY LYUK MÁRCIUS 27. ÉS ÁPRILIS 1. KÖZÖTT.

Erre adta ki most a rendőrség a tájékoztatót, mely úgy szól, hogy „a 2020. március 27. és április 1. közötti időtartamban lejáró okmányok tekintetében az érintett ügyfeleket szankciók nem érhetik, az ő esetükben az okmányok meghosszabbítására szintén a veszélyhelyzet megszűnése után kell intézkedni”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!