2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Ózonos fertőtlenítést tesztel a BKV a metrónForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-09 10:16:42
Címkék: Bihari hírek
Kipróbálták az ózonos fertőtlenítést a BKV Kőér utcai metró telephelyén egy metrószerelvényen. A CE Developments nevű cég nagy teljesítményű ózongenerátorai a BKV közleménye szerint beváltak: már az első mérések, amelyek egyértelműen képesek megmutatni a mikroorganizmusok jelenlétét a fertőtlenítés előtt és után, kiváló eredményekről árulkodtak.

A közlemény szerint a BKV partnercége már kezelt belső tereket, nagy teljesítményű készüléke hatékonynak bizonyult különböző vírusokkal szemben. A technológia lényege, hogy ózon hatására az oxidálási folyamat során a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, míg hagyományos vegyszerekkel ez előfordulhat. A technológiai folyamat végén a maradék ózont lebontják a készülékek, így a közlekedési eszköz akár azonnal használatba vehető.

Forrás: BKV
Forrás: BKV

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz biztonsági intézkedéseket: szünetel az első ajtós felszállás, kordonnal választották el a járművezetőket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítanak a dolgozóknak, és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható, áll a közleményben.

Az ózonos autóklíma-tisztítást és -fertőtlenítést már régóta több helyen kínálnak Magyarországon. Ezt a technológiát használta az a vecsési autókozmetikai cég is, ami elsőként kínált koronavírus elleni fertőtlenítést, 15000 forintért. A szolgáltatást az Index újságírója is kipróbálta, a vállalkozó ellen azonban kisvártatva eljárást indítottak megtévesztés miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!