2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Koronavírus: rendkívüli vizsgálatot tartottak a főváros alá tartozó otthonokbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-09 10:18:09
Címkék: Bihari hírek
A Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek – közölte csütörtök este Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon, utalva a koronavírus-fertőzés miatt érintett Pesti úti Idősek Otthona körül kialakult helyzetre is. Az otthonban eddig 65 fertőzést azonosítottak (53 ápolt és 12 ápoló), de jelenleg is zajlik több lakó tesztelése, miután április 3-án, pénteken kiderült, hogy a járvány megjelent az intézményben.

A vizsgálatot Sára Botond megbízásából a fővárosi védelmi bizottság végezte az összes, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A Fővárosi Önkormányzat szerda esti közleményében szerepel, hogy a vizsgálat nem talált hiányosságot, egyedül arra mutatott rá, hogy bár a forrás megvan az intézményeknél a védőfelszerelések biztosítására, az a szállítók szűkös kerete miatt nem teljes mértékben megoldott.

A Pesti úti intézményben április 3-án igazoltan megjelent koronavírus-fertőzés újabb frontot nyitott a Főváros és a Fidesz között, amibe a kormánymédia is beszállt, a vizsgálat alapján alaptalan információkat közölve.

Szerdán a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója intézkedésre szólította fel Karácsonyt a Pesti úti Idősek Otthona lakóinak védelmében. A főpolgármester közleményben reagált, kijelentve, hogy minden központi elvárást, utasítást betartottak és minden óvintézkedést megtettek az idősotthonokban.

Hozzátette, nem tudni, hogyan került be a fertőzés a fővárosi önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonába, de – mint fogalmazott – „erős a félelem”, hogy kórházból érkezett a fertőzés. Ugyanis a bentlakók rendszeres kerülnek betegség miatt kórházba, és nem tudni, hogy fertőzötten kerülnek-e vissza - jegyezte meg. Ezért az intézményvezetőket arra kérte, hogy a kórházból visszaérkezett időseket a lappangási időre különítsék el.

A járvány azóta egy másik, a fővároshoz tartozó otthonban is megjelent.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!