2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Egy idősotthonból kiszökő lakó miatt a 65 év felettiek kijárási tilalmát lengette be kecskeméti polgármesterForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-13 11:18:05
Címkék: Bihari hírek
Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia azt fontolgatja, hogy városi szintű kijárási tilalmat rendel el a 65 év felettieknek. A szigorításon egy időotthonból kiszökött lakó miatt gondolkodik el.

A kecskeméti polgármester Facebook-posztjában írt arról, hogy pénteken a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött, és elment vásárolgatni. A visszatérő lakót azonnal elkülönítették és karanténba helyezték.

Szemereyné pénteken írt a helyi nyugdíjasházak idős lakóinak, hogy felelősségteljesen viselkedjenek. „Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. Ez az eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat" – írta a polgármester, aki szerint, ha tendenciózussá válna a fentebb említett eset, akkor kénytelen lesz szigorítani.

A tilalommal együtt sem maradnának magukra az idősek, mert a város gondoskodó szolgálata ellátná őket, írta a polgármester.

A kiszökő idős lakótól függetlenül egyébként már megrendelték a Margaréta otthon összes dolgozójának tesztelését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!