2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Zajlik a magyar írásbeli érettségiForrás: origo
Utolsó módosítás: 2010-05-03 13:42:15
A magyar nyelv és irodalom vizsgával hétfõn reggel megkezdõdött az érettségi. Az [origo] információi szerint a szövegértési feladat egy középkori magyar költõrõl szóló Magyar Hírlap-cikk, elõször az ehhez kapcsolódó feladatokat kell megoldaniuk az érettségizõknek, ezután következik a szövegalkotás. 13 órától megnézheti a nem hivatalos megoldásokat az [origo]-n!

Hétfõn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv tantárgyakkal megkezdõdtek az idei érettségi vizsgák. A magyar írásbeli 240 percig tart. A vizsgázóknak két feladatlapot kell kitölteniük: a szövegértési feladatlapra 60 perc, a szövegalkotásira 180 perc áll a rendelkezésükre.

Az [origo] információi szerint az elsõ, szövegértési feladat során a diákoknak a Magyar Hírlap egy korábbi cikkét kell értelmezniük, amely egy középkori magyar költõrõl szól. Az Oktatási Hivatal kérésére - az érettségi zavartalansága érdekében - 13 órától tesszük közzé a teljes feladatsort, amelyek megoldásához egy szakközépiskolai irodalomtanár segítségét kértük. 13 órától az [origo]-n az érettségizõk megnézhetik, jól oldották-e meg a feladatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!