2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Háromezerrel többen kaptak nyelvvizsgabizonyítványt tavaly, mint 2018-banForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 09:22:33
Címkék: Bihari hírek
Tavaly háromezerrel többen kaptak nyelvvizsgabizonyítványt, mint egy évvel korábban - írja a Világgazdaság az Oktatási Hivatal adatai alapján.

Tavaly 124,4 ezren jelentkeztek valamilyen nyelvvizsgára, és 82,3 ezren jártak sikerrel, míg egy évvel korábban a 120,5 ezer próbálkozásból 79,5 ezret koronázott siker - olvasható a lapban, amelynek a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnöke azt mondta: csúcsévnek számít a tavalyi. Az idei évre vonatkozóan Rozgonyi Zoltán elmondta: a nyelvvizsgázók 40 százaléka ezekben a hónapokban szerzi meg a papírját, a nyelvtanulók csaknem 80 százalékát pedig azok teszik ki, akik felvételire készülnek.

A koronavírus-járványra utalva úgy vélekedett, a nyelviskolák nagy része zökkenőmentesen állt át a távoktatásra, de leterheltségük a járvány miatt hozzávetőleg a felére esett vissza.

A húsvét előtt megjelent kormányrendelettel kapcsolatban rámutatott: van benne egy olyan pont is, amely alapján jó esély van arra, hogy távfelügyelettel, vagyis online eszközök segítségével otthonról is le lehessen vizsgát tenni, ami forradalmi változást hozna szerinte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!