2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Ismét lehet pályázni szupergyors internetkapcsolat kiépítéséreForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 09:56:21
Címkék: Bihari hírek
A 100 megabit feletti szupergyors internet kapcsolat kiépítésére az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások pályázhatnak május 6. és június 11. között, a beruházásokhoz igényelhető támogatás mértéke járásonként 5 millió forinttól 1,5 milliárd forintig terjed - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

A 2019 januárjában indult Szupergyors Internet Program (SZIP) második fázisa a legalább 100 Megabit feletti és elsősorban optikai hálózati fejlesztésekre összpontosít, újabb 72 járás 62 ezer háztartásában 4,1 milliárd forint forrásból.

QP | Quality Placement

Közölték, az elmúlt 10 évben Magyarország az európai uniós tagállamok között az újgenerációs hálózati lefedettség és a sebesség tekintetében is az első tízben szerepelt. A magas lefedettségnek köszönhetően 2010 óta tízezerszeresére nőtt a szélessávú előfizetők száma.

A közlemény idézte Solymár Károly Balázst, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkárát, aki elmondta a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben a hálózatok jól vizsgáznak, az infrastruktúra és a szolgáltatók nagyobb fennakadás nélkül kezelni tudták a napi terhelés hirtelen megugrását. A Szupergyors Internet Program hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a kis- és középvállalkozások is át tudtak állni az otthoni munkavégzésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!