2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Matek érettségi 2010: nyolckor kezdtékForrás: Kisalföld
Utolsó módosítás: 2010-05-04 09:23:04
Ma reggel nyolc órakor elkezdték a matematika írásbeliket az érettségizõk.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint matematikából középszinten 1.246 helyszínen 90.679 vizsgázó, emelt szinten 54  helyszínen 2.686 diák írásbelizik. Matematikából középszinten angol,  francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és  szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is  lesz érettségi.

A matematika középszintû írásbeli vizsgája 180 percig tart. A  vizsgázó elõször az I. feladatlapot (45 perc), majd a II.  feladatlapot (135 perc) oldja meg.   

A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló idõt a diák  tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között és  megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az I. feladatlap 10-12  feladatot tartalmaz, ez az alapfogalmak, definíciók, egyszerû  összefüggések ismeretét hivatott ellenõrizni. A II. feladatlap két  részre oszlik, mindkettõ három-három feladatot foglal magában.   

A matematika vizsgatárgy emelt szintû írásbeli vizsgája 240  perces. Az írásbeli vizsga két részbõl áll, a vizsgázó a  rendelkezésére álló idõt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a  II. rész, illetve az egyes feladatok között és megoldásuk sorrendjét  is meghatározhatja.   

A diákok a vizsgán közép- és emelt szinten is függvénytáblázatot  (egyidejûleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és  megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzõt, vonalzót,  szögmérõt használhatnak, ezekrõl maguknak kell gondoskodniuk. Az  eszközöket a vizsga során egymás között nem cserélhetik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!