2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több mint 800 embert küld el a BoschForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-26 20:16:16
Címkék: Bihari hírek
A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – derült ki egy birtokunkba került, a gyár dolgozóinak küldött belső levélből. Értesülésünket később megerősítette a Bosch sajtóosztálya.

A vállalat arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy a koronavírus elterjedése és az autóiparban lezajló változások miatt nagymértékben lecsökkentek a hatvani gyár megrendelései.

AZT ÍRJÁK, HOGY A NORMÁL ÜZLETMENETHEZ VALÓ VISSZATÉRÉS 2020-BAN NEM VÁRHATÓ.

Mivel az autóipar gyártási számai a közeljövőben valószínűleg nem fognak visszatérni a korábbi szintekre, a hatvani gyárban létszámleépítésbe kezdenek. Még ebben a hónapban, április végéig elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót. És ezzel párhuzamosan év végéig az „indirekt területen” dolgozó munkavállalók létszámát is csökkentik 130 fővel.

Már jóval a járvány megjelenése előtt, tavaly augusztusban is érkeztek hírek arról, hogy a vállalat leépítésekre készülhet.

A Bosch 1998-ban nyitotta meg hatvani gyárát, ahol autóelektronikai termékeket állít elő, és jelenleg hatezer főt foglalkoztat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!