2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Autó helyett menj biciklivel!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 11:30:32
Megtiltotta egy olasz város polgármestere a beosztottjainak, hogy a munkahelyükre autóval menjenek vagy szolgálati kocsit használjanak - közölte kedden az olasz média.

A kis közép-olaszországi városka, Teramo vezetõje azt közölte munkatársaival: járjanak biciklivel, hogy így küzdjenek a klímaváltozás ellen.

Maurizio Brucchi példamutató volt, mert elsõként váltott biciklire - írta az Il Centro nevû lap. A polgármester azt mondta a beosztottjainak, hogy akinek „nincs saját biciklije, az olcsón bérelhet Bolognához és Rómához hasonlóan, és ekként bátorítsa a városka többi polgárát, hogy kétkerekûvel utazzanak”.

Brucchi - aki az olasz kormányfõ, Silvio Berlusconi Szabadság Népe pártjának tagja - egyike azon európai polgármestereknek, akik aláírtak egy egyezséget, miszerint 2020-ig 20 százalékkal csökkentik a károsanyag-kibocsátást a városukban. Az egyezséghez csatlakozott egyebek mellett London és Párizs is. Az 50 ezer lakosú Teramóban más zöld-kezdeményezés is indult. Például az önkormányzati iskolák energiaellátását napelemekkel biztosítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!