2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vigyázat, UV-veszély!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-10 11:11:27
Itt a kánikula és a következõ napokban különösen veszélyes lehet az UV-B sugárzás. Elérheti a 8-as erõsséget, ami azt jelenti, hogy akár negyedóra alatt is komoly égési sérüléseket lehet szerezni a napon.

A Balaton vize alig húsz fokos, mégis egyre több a vendég. A viharos és hûvös elõszezon után hirtelen felélénkült az idegenforgalom. Sokan a napra is kifekszenek, pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki: a következõ napokban erõs UV-B sugárzás várható.

A napvédõ krémek segíthetnek, de a szakemberek azt ajánlják, hogy a déli órákban lehetõleg egyáltalán ne érje nap közvetlenül a bõrt. Egyébként a hirtelen kitört kánikulának sokan örülnek.

"Bizakodóak vagyunk, jó szezont várunk sok magyar vendéggel" - mondta Gémesi Gábor büfétulajdonos.

A keszthelyi büfétulajdonos a tavalyihoz hasonló vendégforgalomra számít. Az üdülõkben és a szállodákban is reménykednek a jó szezonban, az elmúlt néhány napban ugyanis ugrásszerûen nõtt a foglalások száma.

"Jöttek vendégek a vihar után, akik csak azért jöttek, mert megnézték az idõjárást és látták, hogy jó idõ van" - mondta Fazekas József György, a Hotel Helikon igazgatója.

A keszthelyi strandra az iskolai tanévzárók után várnak sok vendéget, illetve az elmúlt évek tapasztalatai alapján a külföldiek majd július 10.-e után érkeznek tömegesen. A szakemberek szerint a forint gyengülése miatt jobban sikerülhet a szezon a Balatonnál, mint a korábbi években.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!