2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Viharok vetettek véget a kánikulánakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 09:56:34
Ítéletidõ söpört végig Magyarországon. Több városban is gondokat okoztak a viharok. Volt, ahol kisebb tornádó alakult ki, ...
de volt olyan is, ahol fa dõlt a vonatsínekre. A viharos idõjárás Szabolcs és Borsod megyében okozta a legtöbb gondot. A Miskolc melletti Mályiban még a homokzsákokra is szükség volt.

Annyi zsákot hoztak, amennyi csak belefért egy kocsiba. Szükség volt a homokra, mert egy családnak a házát körülvette a víz Mályiban. Reggel hirtelen hatalmas mennyiségû esõ esett Miskolcon és környékén.

„Pincékben, mélyebben fekvõ garázsokban állt meg, illetõleg udvarokon gyûlt össze a víz, és ilyen jellegû munkálatokat kellett végezni a kollégáknak” – mondta Bódi Zoltán, a Miskolci Tûzoltóság szóvivõje.

Rendõröknek kellett irányítaniuk a forgalmat Miskolc határában. A szélsõ sáv órákig használhatatlan volt.

A pályaudvaron is türelemre volt szükség. A Miskolc-Budapest vonalon fa dõlt a sínekre. Amíg el nem takarították, késtek a vonatok. De az ország más részét is érintette a vihar.

„Püspökladányban volt néhány helyszín, ahol vízszivattyúzási feladatot és faeltávolítási munkát kellett végezni a tûzoltóknak. Volt kisebb épületkár is, de azt hiszem lokális viharnak tekinthetõ, nagy károk, személyi sérülés nem volt” – mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje.

Méteres hullámok borították be a strandot Balatonmáriafürdõn. Egyik nézõnk készített felvételeket, rajta kívül más nem merészkedett a partra az ítéletidõben. De volt, aki éjjel a vízen rekedt. A vízimentõk hajnalban horgászokat és vitorlázókat mentettek ki a viharos Balatonból.

Egy tornádó kezdemény is kialakult Albertirsán. A tölcsér még kicsit távolabbról, Tápióbicskérõl is jól látszott.

Még mindig küzdenek annak a fiúnak az életéért, akibe édesapjával együtt csapott villám a Nyíregyházi Állatparkban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!