2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Megnyitották Pécs kulcsberuházásaitForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 12:51:58
Több százan voltak kíváncsiak Pécsett az épülõ Konferencia- és Koncertközpontra és a Zsolnay Kulturális Negyedre.
Mindkét építkezés gõzerõvel halad. A koncertközpontban még a bejárás idején is dolgoztak. A kulturális fõváros legnagyobb épületében decemberben szeretnék tartani a nyitókoncertet.

A Konferencia- és Koncertközpont építésére több százan voltak kíváncsiak Pécsett. Nekik az egyik építésvezetõ magyarázta a részleteket.

„Éppen itt üdültünk, és kíváncsiak voltunk arra, hogy áll az építkezés
– És mik a benyomások, hogy áll?
– Hát, van még mit tenni. Reméljük, hogy szép lesz” – mondta Tamás Balázs.

„Ugye, lehetett hallani, hogy csúszás van, lehetett hallani, már ki lett tolva az átadási határidõ is, és most már majdhogynem ezt az évet sem lehet tartani, úgyhogy mindenféleképpen kíváncsi voltam rá, hogy mi igaz ebbõl” – mondta Háló Krisztián.

A Koncertközpontot tavaly nyáron kezdték építeni, de már az alapozáskor át kellett tervezni. Emiatt az eredeti határidõnél hónapokkal késõbb, csak decemberre készül el az épület.

A munka még a vasárnapi lakossági bejáráson sem állt le. Ahogy a nézelõdõk elvonultak, a munkások már folytatták is az építkezést. Az épület egyébként valóban hatalmas. Több mint 22 méter magas és 14 ezer köbméter betont használtak a felépítéséhez. A koncertterem önálló épület az épületben, itt egy híján ezer nézõ foglalhat majd helyet.

„Azt lehet mondani, hogy nincs már olyan munkafázis, ami ne kezdõdött volna meg ebben az épületben, még sok munka van hátra, de ezt az elkövetkezendõ félévben be lehet fejezni” – mondta Merza Péter, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Nonprofit Kft. fejlesztési igazgatója.

Az épülõ Zsolnay-negyedre is százak voltak kíváncsiak, fõleg a Zsolnay család sírhelyét nézték meg sokan.

A Zsolnay-mauzóleum teteje már elkészült, pontosan úgy néz ki, mint az átadáskor, száz évvel ezelõtt. Az épület többi részének felújításán még dolgoznak, ennek átadását szeptember végére ígérik. A Zsolnay Kulturális Negyed egésze pedig 2011 elsõ félévében készül el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!