2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Orbán szerint az összefogás a lényegForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-21 12:43:34
Orbán Viktor szerint a következõ idõszak magyar uniós elnöksége az eddiginél is szorosabb együttmûködésre ad lehetõséget a V4 tagországoknak és a közép-európai térségnek.
Ezzel együtt nem kívánja Magyarországot a Visegrádi csoportban kiemelt helyre pozicionálni - mondta a magyar miniszterelnök kedden, a V4 csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

A V4-ek vezetõi egyetértettek abban, hogy csak közösen tudnak tenni a válság hatásai ellen. Orbán Viktor szerint a vasfüggöny után csak az összefogással elõzhetõ meg egy „pénzfüggöny” kialakulása. Hozzátette: Magyarország az IMF-el kötött szerzõdésben erre az évre a 3,8 százalékos költségvetési hiánycél megtartását vállalta, ezt be is tartják, úgy, ahogy minden nemzetközi szerzõdésben vállalt kötelezettséget, de minden más tekintetben a tárgyalás jelen pillanatban „illetéktelen”.

A V4-ek vezetõi legfontosabb célként az energiabiztonságot, a pénzügyi stabilitást, a munkaerõpiac rendbetételét és a közép-európai roma stratégiát jelölték meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!