2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Pótfelvételi: ma még lehet jelentkezniForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 10:05:10
Augusztus 10-ig jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket nem vettek fel egyik felsõoktatási intézménybe se az általános felvételin, illetve azok, akik akkor nem jelentkeztek.
A pótfelvételin már csak egy hely jelölhetõ meg, és a meghirdetett képzések kizárólag költségtérítéses formában indulnak. Összesen több mint 400 képzésre lehet jelentkezni, ezen belül pedig 2 ezer 500 féle költségtérítéses forma közül lehet választani, amelyek listája a www.felvi.hu oldalon található.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy csak egy felsõoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni. Ez kétféleképpen tehetõ meg: elektronikusan, a www.felvi.hu honlapon keresztül, illetve egy jelentkezési lap kitöltésével, amely a kiválasztott felsõoktatási intézménynél vagy Educatio ügyfélszolgálatán szerezhetõ be. A kitöltött pótfelvételi jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal postacímére kell visszaküldeni.

A pótfelvételire augusztus 10-ig, keddig lehet jelentkezni. Az elektronikus úton jelentkezõknek a hitelesítõ adatlapot augusztus 12-ig kell beküldeniük az Oktatási Hivatalhoz. A jelentkezés alapdíja 5 ezer forint, amelyet csekken vagy banki átutalással lehet befizetni. Az igazoltan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetûeknek csak az alapdíj felét kell megfizetni, illetve teljes költségmentességben részesülhetnek.

Az idei pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én állapítják meg, ekkor dõl el, ki került be az általa megjelölt képzésre. Akiket felvettek, szeptember elsõ napjaiban kapják meg a felvételi határozatot, és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsõoktatási intézménytõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!