2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Áram nélkül 16 ezer fogyasztó SzabolcsbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-16 11:12:24
Hétfõn még a hajnali órákban is dolgoztak a tûzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén, ahol vasárnap hatalmas vihar söpört végig.
Az erõs szél fákat döntött az utakra és villanyvezetékekre, háztetõket rongált meg. A megye nagy részén az áramszolgáltatás is szünetelt, jelenleg 16 ezer fogyasztónál még mindig nincs áram. Az üzemzavar fõként észak-szabolcsi településeket érint.

Hirtelen támadt, hatalmas vihar söpört végig vasárnap este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén. Fák dõltek az utakra, villanyvezetékekre, házak tetõszerkezete, tûzfalak rongálódtak meg, oinéket ársztott el a lezúduló víz. Rövid idõn belül száz bejelentés érkezett Nyíregyházán a 105-ös hívószámra, amely azonban egy idõre el is némult, mert villám csapott egy trafóba.

A katasztrófavédelem megyei ügyeletén elmondták: a tûzoltók még hajnalban is dolgoztak a károk elhárításán. Rengeteg helyen szakadt le villanyvezeték a rádõlt fák miatt, ezért 16 ezer fogyasztónál, fõként észak-szabolcsi településeken, Kisvárdán, Ibrányban, Nagyhalászban jelenleg sincs áram. A katasztrófavédelemtõl úgy tudjuk, a délelõtti órákra várhatón sikerül kijavítania a szolgáltatónak a hibákat. Nyíregyházán már van áram.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!