2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Drágul a távfûtés Budapesten Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 09:31:51
Drágul a távfûtés Budapesten. A meleg vízért ötszáz forinttal kell többet fizetni havonta, ha pedig beindul a fûtési szezon, akkor kétezer forinttal nõnek meg a számlák.
A Fõtáv szerint az a drágulás oka, hogy egyre drágábban tudják megvenni a gázt a világpiacon.

Árnyékban 28 fok volt hétfõn az egyik budapesti lakótelepen. A fûtést még egy ideig biztos nem kapcsolják be, de a szeptemberi áremelésnek a következõ hónapban is lesz már hatása. Drágul ugyanis a melegvíz is.

„Körülbelül 500 forintot jelent, amikor nagyon kicsi a fogyasztás, a téli hónapokban kétezer forint lehet a növekedés egy családban” – mondta Balog Róbert, a Fõtáv Zrt. szóvivõje.

Tíz és fél százalékkal emeli a Fõtáv a hõdíj árát a budapesti távfûtéses lakásokban. Emiatt egy átlagos panel éves fûtési költsége 22 ezer forinttal emelkedik. Évi 196 ezer forintról 218 ezer forintra.

Azt, hogy mennyibe kerüljön Budapesten a távfûtés, egy fõvárosi rendelet szabályozza. A Fõtáv-nak több dolgot kell figyelembe vennie.

„A dollár-forint árfolyam 10 százalékkal járult ehhez hozzá, másrészt meg a gáz ára kilenc százalékkal növekedett” – mondta Balog Róbert, a Fõtáv Zrt. szóvivõje.

A lakossági gáz ára viszont nem emelkedik, mert a kormány tervei szerint errõl megállapodást kötnek az összes szolgáltatóval.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!