2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elárasztott utak, kettétört fák BorsodbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-18 10:44:53
Ötvenöt települést érintett a vihar Borsod megyében, kétszázszor riasztották a tûzoltókat, fõként fakidõléshez, elöntött házakhoz, pincékhez.
Tardon a Lator patak öt utcát öntött el, százhúsz házat veszélyeztetett, több épületbe be is ment. A hegyekbõl lezúduló csapadék több utat elárasztott. A hármas fõutat Mezõkövesdnél lezárták, mert a víz kimosta az alapot.

Az óriási víztömeg két hullámban érkezett. Elõbb zuhogott az esõ, majd órákkal késõbb a hegyekbõl zúdult le az ott összegyûlt, hordalékkal kevert csapadék. Öt utcában körbevette a házakat. Az áradat százhúsz épületet fenyegetett, a víz az alacsonyabban fekvõ házakba is befolyt.

A szántóföldön még délelõtt is patakként folyt a Bükkbõl érkezõ csapadék. A hármas fõutat le kellett zárni, mert a víz elsodorta az út alapját.

„A hídnak a töltését alámosta a víz, úgyhogy a közlekedés innentõl kezdve nem biztonságos, bármikor beszakadhatott volna” – mondta Szilvai József Attila, a Magyar Közút Zrt. üzemeltetési osztályvezetõje.

A fõút forgalmát elterelték, várhatóan hetekig nem lehet arra autózni.

Mezõkövesd legszélsõ utcáján többen rögzítették, amint egy széltölcsér percek alatt elvonul a település közelében. A tornádó pusztítását autójából örökítette meg egy olvasónk, a felvételen jól látszik, hogy a forgószél óriási porfelhõ kíséretében végigsöpör a szántóföldön, majd a fõúton keresztül elvonul a Bükk felé.

A vihar egy sávban tarolhatott, egy részen a fasor épségben megmaradt, máshol pedig a fák derékba törtek.

A pusztítás nyomán nemcsak kettétört fák, hanem kidõlt villanyoszlopok is voltak. A szél egy óriási közlekedési táblát is földre döntött.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!