2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vasszigor az aluljáróban dohányzókkalForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-01 11:29:33
Szerdától akár fel is jelenthetik és 30 ezer forinttal bírságolhatják azt, aki rágyújt a fõvárosi aluljárókban. Térfigyelõ kamerákkal és a közterület-felügyelõknél lévõ minikamerákkal is figyelik, ...
ki gyújt rá ezeken a helyeken. Szabó Mihály, a Fõvárosi Közterület-felügyelet igazgatója elmondta: a fõváros uniós tendenciát követ, az aluljárókban bevezetett dohányzási tilalom pedig beleillik abba a koncepcióba, amit a játszóterekkel kezdtek és valószínûleg újabb helyszíneken folytatnak.

A felügyelõk az aluljárókban elhelyezett csaknem 300 kamera képei alapján tudják bizonyítani igazukat szükség esetén. A felvételek a központjukba és a BRFK-hoz is befutnak, emellett több felügyelõ minikamerát visz magával az ellenõrzésekre. Szabó Mihály szerint a hajléktalanokkal kapcsolatosan nehéz bármit lépni, ez túl van a hatáskörükön. Ha nem fizetnek bírságot, feljelentik õket, de mást nem tehetnek - tette hozzá.

Az FKF feladata a rendelet kapcsán a tájékoztató táblák kihelyezése volt. Emellett a lenti szemetesekrõl leszerelték a csikktartókat és átmeneti edényeket helyeztek el az aluljárók bejáratánál. Ezeket közbeszerzés után olyan csikktartókra cserélik, amelyek illeszkednek a városarculathoz.

Mostantól egyébként 69 fõvárosi és 3 BKV-s kezelésû, vagyis összesen 72 aluljáróban él a dohányzási tilalom, míg a kerületi, illetve más tulajdonú aluljárókra vonatkozóan ajánlást fogalmaznak meg. A dohányzási tilalmat késõbb a BKV megállóira is kiterjeszthetik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!