2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Az átmenetet és a minõségi oktatást segítik a Bihari kistérségbenForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2010-12-05 17:56:38
Címkék: Bihari hírek
Két pályázaton több tízmillió forintot nyert a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása az átmenet problémájának szakszerû kezelésére, illetve a minõségi oktatás fejlesztésére – hangzott el azon a projektindító rendezvényen, melyet a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola konferenciatermében tartottak a kistérség polgármesterei, intézményvezetõi számára.

Az iskola igazgatója, Kovács Zoltán köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a 25 éves intézményt. Mint fogalmazott, a megújított iskola az értékek felkarolásának, továbbvitelének motorja kíván lenni a jövõben, hiszen vannak olyan pedagógia értékek, melyeket nem szabad megszüntetni.

Muraközi István polgármester, a kistérségi társulás elnökeként szólt a jelenlévõkhöz. Azon örömének adott hangot, miszerint az infrastrukturális fejlesztések után a pedagógiai megújulásra is gondolhatnak, s a mostani projektindító rendezvény azért is nagyszerû, mert a program önerõ nélkül, száz százalékban európai uniós támogatásból valósul meg. Külön köszönetet mondott azért, hogy a pályázatot nem külsõ céggel íratták, hanem a kistérség dolgozói készítették el. Modellértékû a kezdeményezés, hiszen 29,9, illetve 100millió forintból valósul meg a tanév során a két projekt.

A továbbiakban Csörszné Bagdi Ildikó oktatási referens ismertette a projekt részleteket. A megvalósítás során megújul a pedagógusok szemlélete, módszertana, amibõl a gyerekek, szülõk, illetve az intézmények profitálnak leginkább, miközben segítik az átmenetet a térség óvodáiban, alap és középfokú intézményeiben. A minõségi oktatás fejlesztése során pedig elméleti-módszertani segítséget nyújtanak, illetve terjesztenek már bevált, jól mûködõ gyakorlatokat a kistérség közoktatási intézményei számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!