2018. május 26. Szombat, Fülöp, Evelin.
 
Dicsérő oklevelet kapott 41 pedagógusForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2010-12-15 18:16:52
A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedő tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérő oklevelet a Megyeházán.

Ünnepi műsorral köszöntötték a tehetséggondozásban kiemelkedő eredményét elérő pedagógusokat a Megyeháza dísztermében.

- Tudjuk, hogy a sikerhez mennyi erőfeszítés, tudatos és lelkiismeretes munka, önzetlenség és áldozatkészség vezet – méltatta a díjazottakat Kocsis Róbert, a megyei közgyűlés alelnöke. Azok a pedagógusok kaptak elismerést, akik országos versenyre készítettek fel a diákokat.

- Az a diák, akivel tavaly megnyertem az országos népművészeti versenyt most tizenkettedikes, kilencedik osztálytól tanítottam, tulajdonképpen 4 évet, tehát folyamatosan készültünk. A verseny előtt pedig két hónap intenzív tréning volt – mondta el Bordásné Gyuris Katalin, a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola tanára.

A pedagógusok szerint azokat a diákokat könnyű motiválni, akik maguk is akarják a sikert. Ezért sohasem kényszer számukra a plusz munka.

- Nekem olyan a módszerem, hogy mindig meghirdetem, hogy milyen versenyzési lehetőség van. Erőszakkal sohasem szoktam diákot versenyeztetni, hozzám mindig önként jelentkeznek, és úgy dolgozunk együtt – hallhattuk Szántóné Nyírcsák Eleonórát, a Hőgyes Endre Gimnázium tanárát.

A megyei iskolákban dolgozó pedagógusokat évek óta díjazza a megyei önkormányzat. Erre még a nehéz anyagi körülmények között is fordítanak pénzt.

- Igyekszünk figyelemmel kísérni az eredményeket, illetve az ezen a területen jelentkező sikereket. Ilyenkor év végén mindig elkülönítünk egy bizonyos keretet, arra, hogy elismerjük az ő munkájukat – magyarázta Kocsis Róbert alelnök Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Hajdú-Bihar megyében idén 10 település 41 pedagógusa vehette át az elismerő oklevelet kedden a Megyeházán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!