2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Dicsérõ oklevelet kapott 41 pedagógusForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2010-12-15 18:16:52
A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedõ tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérõ oklevelet a Megyeházán.

Ünnepi mûsorral köszöntötték a tehetséggondozásban kiemelkedõ eredményét elérõ pedagógusokat a Megyeháza dísztermében.

- Tudjuk, hogy a sikerhez mennyi erõfeszítés, tudatos és lelkiismeretes munka, önzetlenség és áldozatkészség vezet – méltatta a díjazottakat Kocsis Róbert, a megyei közgyûlés alelnöke. Azok a pedagógusok kaptak elismerést, akik országos versenyre készítettek fel a diákokat.

- Az a diák, akivel tavaly megnyertem az országos népmûvészeti versenyt most tizenkettedikes, kilencedik osztálytól tanítottam, tulajdonképpen 4 évet, tehát folyamatosan készültünk. A verseny elõtt pedig két hónap intenzív tréning volt – mondta el Bordásné Gyuris Katalin, a Kós Károly Mûvészeti Szakközépiskola tanára.

A pedagógusok szerint azokat a diákokat könnyû motiválni, akik maguk is akarják a sikert. Ezért sohasem kényszer számukra a plusz munka.

- Nekem olyan a módszerem, hogy mindig meghirdetem, hogy milyen versenyzési lehetõség van. Erõszakkal sohasem szoktam diákot versenyeztetni, hozzám mindig önként jelentkeznek, és úgy dolgozunk együtt – hallhattuk Szántóné Nyírcsák Eleonórát, a Hõgyes Endre Gimnázium tanárát.

A megyei iskolákban dolgozó pedagógusokat évek óta díjazza a megyei önkormányzat. Erre még a nehéz anyagi körülmények között is fordítanak pénzt.

- Igyekszünk figyelemmel kísérni az eredményeket, illetve az ezen a területen jelentkezõ sikereket. Ilyenkor év végén mindig elkülönítünk egy bizonyos keretet, arra, hogy elismerjük az õ munkájukat – magyarázta Kocsis Róbert alelnök Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Hajdú-Bihar megyében idén 10 település 41 pedagógusa vehette át az elismerõ oklevelet kedden a Megyeházán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!