2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Életmentõ mûszerek az újfalui kórháznakForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-01-20 16:58:29
Több, mint hárommillió forint értékû speciális mûszert kapott a Gróf Tisza István Kórház a sürgõsségi betegellátás megsegítésére a K&H gyógyvarázs program keretében. Az ünnepélyes átadás szerdán délelõtt volt.

A város polgármesterét, a térség országgyûlési képviselõjét, a kórházi osztályok vezetõ orvosait, ápolóit Muraközi Zoltán fõigazgató köszöntötte. Cseke Istvánné, a K&H berettyóújfalui fiókvezetõje a megjelentek elõtt ismertette a gyógyvarázs program hét évre visszatekintõ múltját, melynek során mintegy 330 millió forint értékû eszköz- és mûszerállománnyal – elsõsorban gyermekgyógyászati- és mentési eszközök vásárlásával - támogattak 113 intézményt hazánkban. A pályázati úton elnyert támogatással az a céljuk, hogy a jelen és jövõ társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.Hajdú-Bihar megyében 3 kórház jutott 14 millió forint összegû támogatáshoz, s most elõször a Gróf Tisza István Kórház is sikeresen pályázott a 69 intézmény közül, s nyert el mintegy hárommillió forint értékben életmentõ mûszereket.

Muraközi István polgármester a kórház egész kollektívájának gratulált, hiszen valamennyiük munkája benne van az elért eredményben. – Talán az sem véletlen, hogy korábban az év kórháza címet is elnyerte a berettyóújfalui – emelte ki a városvezetõ, hozzátéve, hogy forrásszegény világunkban rendkívül értékes ez a program, amelynek köszönhetõen a gyermekegészségügyet segítik.

Korcsmáros Ferenc, a Sürgõsségi Betegellátó Osztály fõorvosa mutatta be az életmentõ eszközöket, amelyek a gyermeksürgõsségi és gyermek traumatológiai ellátást segítik. Egyebek közt a speciális rögzítõ eszközt, vákuummatracot gyermekméretben, lélegeztetõ maszkot, inhalátort, gyógyszeradagolót, test- illetve folyadékmelegítõt, és olyan monitort, mely az életfunkciók ellenõrzését szolgálja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!