2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szenvedélybetegségek megelõzése humorral és énekkelForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-02-09 09:01:44
Címkék: Bihari hírek
A Sürgõsségi Napok keretében pénteken Ayala és Anita énekes-paródiás mûsorával volt rendhagyó osztályfõnöki órának beillõ rendezvény a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban 270 felsõ tagozatos helyi diák számára. Ezzel egy idõben a rendõrkapitányság épületében – Dr. Lingvay Csaba kapitányságvezetõ kezdeményezésére - mintegy félszázan vettek részt kihelyezett véradáson...

Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház fõigazgatója már köszöntõjében oldotta a hangulatot, amikor bejelentette: a mára betervezett, ám elmaradt dolgozatírást szombaton bepótolják a tanárok. Dr. Fekete Csaba dandártábornok, megyei rendõr-fõkapitány, a rendezvény fõvédnöke, bejelentette: életveszélyes drog jelent meg „Kati” néven. Mindenkit óva intett a drogok kipróbálásától, s azt javasolta a tiniknek, hogy igyekezzenek más, hasznos idõtöltést találni maguknak.

Szenvedelybetegsegek_megelozese03.jpg Muraközi István polgármester szintén megmosolyogtatta a diákokat, amikor elmondta: a rendezvény címébõl – szenvedélybetegségek megelõzése – az olvasás és a tanulás szenvedélyének megelõzésére gondolt. Azonban az elmúlt hetek eseményei szülõként és polgármesterként is arra késztetik, hogy nagy hangsúlyt fektessenek a megelõzésre – szögezte le. – Meg kell találni a módját annak, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, szórakozzanak, ám a megfelelõ keretek között – adott útmutatást.

Szenvedelybetegsegek_megelozese05.jpg A Dehír.hu kérdésére, miszerint miért vállalta a fellépést Illés István rendõr-õrnagy, alias Alaya és Sárközi Anita, elmondták: azok a fiatalok, akik meghallgatják énekkel, paródiával fûszerezett mûsorukat, jobb helyzetben vannak. - S ha csak néhány gyereket sikerül megmentenünk, már célt érünk el. A fiatalok azt hiszik, övék a világ: ellenállnak szüleiknek, tanáraiknak. Ha nem vigyázunk rájuk, az alkohol, nikotin és drog áldozatai lesznek, s mi azért vagyunk itt, hogy felhívjuk, milyen veszélyek leselkednek rájuk, végsõ soron megmenteni a gyerekeket a szörnyûségektõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!