2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A lakatlan ingatlanok a betörõk fõ célpontjai Csökmõ környékénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-02-23 16:52:28
A rendõrségre 2011. február 15- én reggel egy budapesti férfi tett bejelentést arról, hogy Csökmõ-kórósszigeti település részen található lakatlan házában betörõk jártak. A helyi körzeti megbízott információi alapján hamarosan beazonosították, és õrizetbe vették a betörõket…

A fagyasztóládából húsokat tulajdonítottak el az akkor még ismeretlen tettesek, de a mûszaki cikkeket és az elektromos munkagépeket is magukkal vitték. Az okozott kár 500.000 forint körül volt. A betörés helyszínén elvégzett helyszíni szemlét követõen a helyi körzeti megbízotthoz olyan információk jutottak el, hogy a településen több személy feltehetõen a betörésbõl származó tárgyakat már elkezdte árusítani.

A leellenõrzött információk alapján tegnap több helyen is házkutatásokat tartottak a rendõrök és több olyan értéket is lefoglaltak, melyek a betörésbõl származtak. Így délutánra a BerettyóújfaluiRendõrkapitányság Bûnügyi osztályának nyomozói három személyt állítottak elõ, akiket lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A három csökmõi férfit -

akik korábban már több vagyon elleni bûncselekmény elkövetése miatt álltak már büntetõ eljárás alatt, - õrizetbe vették és indítványozzák elõzetes letartóztatásukat.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság tapasztalatai alapján a viszonylag alacsony kockázat miatt a lakatlan ingatlanok csábítják a betörõket. A kapitányság illetékességi területén folyamatos járõrözésekkel arra törekszenek, hogy az ilyen bûncselekmények elkövetését megakadályozzák. A rendõrség az ehhez és hasonló esetek elkerülése érdekében egyszerû, de hatékony bûnmegelõzési tanácsokkal kéri, hogy elõzzük meg együtt a bajt:

- Az állandóan nem lakott ingatlanokból célszerû a nagy értékû eszközöket, mûszaki cikkeket elszállítani és más õrzött helyen tárolni,

- Az ingatlanokba legtöbbször az ajtókat, ablakokat befeszítve jutnak be a betörõk.  Sajnos a megerõsített nyílászárók nem minden esetben jelentenek teljes biztonságot, de a rácsos ablakokkal és a több zárral felszerelt, megerõsített ajtókkal ellátott házak ritkábban válnak a betörõk prédájává. Megoldás lehet a megfelelõ, korszerû riasztóberendezés.

- Fontos megemlíteni, hogy egyre több településen mûködik polgárõrség, melynek tagjai rendszeresen bûnmegelõzési jellegû járõrszolgálatot folytatnak. Célszerû velük is felvenni a kapcsolatot.

Hozzászólások
Beküldte: anni (2011-02-27 10:38:26)

A csökmõi polgár õrök és vele eggyütt a körzetisek sem teszik eléggé a dolgukat.Szerintem most is ez a három csökmõi férfi sem az igazi bünõzõ tõllük van rosszabb eset csak most õket is becsalták hogy legyen már valaki vagy valakik bünõsnek hogy ne legyen háborodás a faluban,és azok akik tényleg bünõznek a legjobb barátok a hellyi polgár õrõkkel és eggyütt iszogatnak és buliznak,és ezt én saját szememmel láttam .de készitek rolluk videot is és majd akkor már nem lessz mit tagadniuk,eggy nagy semmik,le kellene õket cserélni,és akkor tényleg azok lennének börtönbe ekik ezeket teszik bünõznek

Beküldte: Katicabogár (2011-02-26 19:57:48)

A csökmõi polgárõrökbõl nincs semmi! Amíg bûnözõket és verekedõket vesznek fel nincs mirõl beszélni! Legtöbb ember csak azért megy a polgárõrségbe, hogy otthon a feleségek elõtt legyen ürügy, hogy miért mennek el. Amikor diszkóba szórakoznak vagy a kocsmába isznak esetleg verekedésbe bonyolódnak és per folyik ellenük vagy felfüggesztik némelyiket nincs mirõl beszélni! Nem lehet õket sohasem látni járõrözni egy nagy semmi az egész! A csökmõi polgárõrök a rendes polgárõrök szégyene!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!