2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Májusra elkészül az új városközpontForrás: bererttyoujfalu.hu
Utolsó módosítás: 2011-03-13 22:10:20
Berettyóújfalu – Jó ütemben folynak a városközpont rekonstrukciós munkálataira, így megvan az esély arra, hogy idén májusban felavatják azt, s nemcsak a helyiek, de a térség kedvenc helye is lesz – mondta el Muraközi István polgármester, aki a városházán számolt be az érdeklõdõknek.

 

vkp5

Jócskán megérett a Szent István tér és környéke a felújításra, hiszen a több ezres közönséget vonzó rendezvényeket már kinõtte, ezért döntött az önkormányzat a bõvítés és felújítás mellett. Ennek során azt tartják szem elõtt, hogy Berettyóújfalu a bihari kistérség oktatási, kulturális és egészségügyi központja, naponta több ezer ember – diák és felnõtt – fordul meg a városban, s nem mindegy, milyen körülmények között tölti el ott idejét.


A teret új burkolattal látják el, új padokat, kandelábereket helyeznek el, parkolókat alakítanak ki, felújítják a tûzoltóság parancsnoki épületét. A mozi épületét is régi pompájába szándékoznak helyreállítani. A rekonstrukció érinti a református templomot és a volt megyeháza épületét, de az odáig vezetõ úton található szolgáltató épületek felújítását is. A Népligetben pedig új játszóteret hoznak létre – ismertette a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!