2024. április 27. Szombat, Zita.
 
100 éves Berettyóújfalu legidõsebb lakosa
Utolsó módosítás: 2011-03-29 20:42:56
Berettyóújfalu legidõsebb lakóját, a 100. születésnapját ünneplõ Takó Sándorné Szakadát Ilonát köszöntötte Muraközi István polgármester, Ökrös Zoltán jegyzõ és Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõ. Virágcsokorral, ajándékkosárral kedveskedtek a szép kort megélt dédmamának. Az ünnepelt meghatódottságát növelte, amikor a jegyzõ átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõlevelét és a különleges eseményt megörökítõ Emléklapot.

Ilona néni 1911. március 29-én született Berettyószentmártonban. Szülei állattartásból éltek. Apja számadó juhászként több uradalomban is szolgált, így a környéken több helyen is laktak, többek között Püspökladányban, Törökszentmiklóson is, mígnem visszaköltözve egy gáborjáni tanyán, majd, 1999-ig, Biharkeresztesen éltek. Háromszor ment férjhez. Egyetlen gyermeke született, s egy örökbe fogadott gyermeket nevelt.
Szorgalmas családban nevelkedett, életében mindig a házkörüli munkákkal foglalatoskodott, házvezetõnõ volt. Ma is jó egészségnek örvend, csak a hallása gyengült. Szívesen vesz részt a konyhai kisegítõ munkákban. Jó étvágya van. Kedvence a hús, a krumpli és a hal.  Hogy mi a hosszú élet titka, nem tudta elárulni. - Csak teltek a napok, az évek munkában, szeretetben, kitartásban.- Ma is érdeklõdve tekint a nagyvilág történései felé, sokat olvas, minden órában meghallgatja a híreket és ritkán tv-t néz. Minden nap olvassa a Bibliát. Menyének, unokájának, két dédunokájának sokat és lelkesen mesél a múltról. Naprakészen él benne az emlék, amikor 1999-ben otthonába betörtek.  Még a számokra, nevekre is emlékszik, szépen, áhitattal mesélt. Ezután költözött Újfaluba, ahol menyénél gondoskodó kezekre talált.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: dodo (2013-04-04 22:32:30)

2013 04 04. A JóIsten megengedte ,hogy a Néném Tako Sándorné sz.Szakadát Ilona megélte és megünnepelte 102. életévét és én is eljutottam ismét hozzá,hogy kifejezzem jókivánságaimat! Isten éltessen Drága Néném Erõben Békében!!! Szeretõ Öcséd Jóska :D

Beküldte: dodo (2011-04-11 15:44:32)

Drága Néném!!

Remélem jövõre meg tudjuk ünnepelni a 101. et is.Vigyor Sajnos a hugod (Irénke..) az én Édesanyám nem érhette megSíróspedig nagyon készült rá...A Jó Isten tartson egészségben ,hogy ujra

ünepelhessünk sokszorCsók puszil öcséd Jóska

 

 

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!