2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Egyházi családi délután virágvasárnapForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-04-18 17:38:14
Körösszegapáti - A helyi református gyülekezet a húsvét elõtti nagyhét kezdõ napján, virágvasárnap „tavaszváró” családi délutánt szervezett.

Célja volt az összejövetelnek a Húsvéti ünnepre való készülõdés, énektanulás, áhítat. A kézmûves foglalkozás keretén belõl, hûtõ mágnes, húsvéti dekoráció készítése.

Csizmadia Tibor tiszteletes úr gitárkísérettel a húsvéti ünnepkör egyházi énekeit tanította a megjelenteknek. Segítségére voltak az énekek tanulásában a helyi református egyházközösség énekkarának tagjai is.
A fiatalok, pedig a tiszteletes úr feleségének segítségével a közelgõ húsvét díszeinek változatos formáit készítették el, melyeket haza is vihettek a gyerekek és a felnõttek egyaránt.

Közben kint az udvaron Puskár Vinczének, Berke Józsefnek és Pintye Sándornak, a református gyülekezet tagjainak közremûködésével fõtt a finom paprikás, melyet késõbb jóízûen fogyasztottak el a megjelentek. Miután a bogrács tartalma elfogyott a finom sütemények sora következett, melyet odahaza készítettek a hívek és kínálták a megjelenteknek.

Az egyházi rendezvényen megjelentek a helyi görögkeleti egyház hívei,  tisztelendõjük dr. Origen Sabau és kántoruk Blága János vezetésével.
Megtisztelte jelenlétével ezt a szép ünnepet BiharkeresztesrõlNagy Zsolt esperes úr és kedves felesége is.
A baráti összejövetelen mindenki nagyon jól érezte magát.
- Vmirjáncki József -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!