2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Román hét az Apáti iskolábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-20 11:31:40
Körösszegapáti - Az Apáti iskolában a tanév végéhez közeledve a gyerekek több helyen számot adhatnak az iskolában szerzett tudásukról. Az Apáti iskolában tanulnak román népismeretet, továbbá földrajz órákon és tánc szakkörökön szereznek ismereteket a szomszédos Romániáról.

Az elmúlt héten számot adhattak arról az Apáti iskola tanulói, hogy mit tudnak a határ túloldalán élõ emberek életérõl, történelmérõl, földrajzáról, énekeirõl. Román hét keretén belül a felsõ tagozatos tanulók vetélkedõt tartottak „Ki tud többet Romániáról” címmel.

A vetélkedõt támogatta a Mezõsasi Román kisebbségi önkormányzat, valamint az utazást a Körösszegapáti román kisebbségi önkormányzat. Az alsó és felsõ tagozatosoknak egyaránt mesemondó versenyt rendeztek, majd a hét zárásaként egy autóbusszal a jól szereplõ tanulókat a közeli nagyvárosba, Nagyváradra vitték egy napos kirándulásra.

A mesemondó versenyen elsõ helyezést értek el Molnár Norbert 2. osztályos, Szabó Szabina Anita 6 osztályos tanulók.

Másodikok lettek Kovács Boglárka Emese 3 osztályos, Vivien 7 osztályos és Tokai Tamás Sándor nyolcadik osztályos diákok.

Harmadik helyezést értek el Nagy Eszter 1 osztályos, Tokai Dóra 6 osztályos és Szabó Julianna 8 osztályos tanulók.

A Ki tud többet Romániáról vetélkedõ során a Szabó Szabina, Kiss Boglárka hetedik, Iszály Gergõ és Móricz Ádám hetedikes és Csonki Bálint Bence nyolcadik osztályos tanulók alkotta csoport szerepelt a legjobban.

A Nagyváradi kirándulás is hasznosan telt el. A gyerekeket kísérõ pedagógusok elvitték õket a Holdas templomba. Ott megtekintették a freskókat, ikonokat. Gyönyörködtek a város színes forgatagában, pihentek a szép rendezett parkokban.

A képek a vetélkedõ gyõztes csapatát, a mesemondó verseny szereplõit és a Nagyváradi kiránduláson megjelent tanulókat ábrázolja.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!