2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vasárnap érték el Hajdú-Bihar megyét a futókForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2011-05-22 14:33:59
Vasárnap délelõtt fél 11 óra tájékán lépték át Csökmõ határát, s ezúttal elérték Hajdú-Bihar megyét a drogfogyasztás ellen tiltakozó aktivisták. A jubileumi 10. Drogmentes Magyarországért Maraton ünnepélyes Start rendezvénye április 23-án kezdõdik a Parlament elõtt.



A résztvevõk azóta településeken át futnak, és hirdetik a kábítószerek elleni összefogás hatékonyságát. A maraton 42 napja alatt 300 települést érintenek a 2000 kilométeres útvonalon. Immár tíz éve ez Magyarország legnagyobb civil szervezésû drogellenes rendezvénye. Az "Együtt egy drogmentes Magyarországért"  egy olyan országos mozgalom, amely mindenkinek lehetõséget ad arra, hogy tegyen valamit a józan emberi értékek visszaállításáért, és ha jelképesen is, de cselekedjen a drogok elterjedése érdekében. Csökmõn ketten kapcsolódtak be a futásba (köztük e cikk írója), és másfél kilométeren keresztül kísérték a drogellenes csapatot.
Az aktivisták ma Berettyóújfaluban pihennek, majd folytatják útjukat Debrecen felé. Aki teheti, az kapcsolódjon be a mozgalomba!


Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!