2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Kínai testvérvárosa lehet ÚjfalunakForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-27 12:00:18
Az önkormányzat képviselõ testülete „áldását” adta arra, hogy a polgármester testvérvárosi kapcsolatról írjon alá megállapodást a kínai Manzouli városával.

Xouzhou városában a cég munkatársai üzleti tárgyalásokat folytattak a Berettyóújfaluban megvalósuló napelem és napkollektor gyár lehetséges befektetõivel – részletezte útját a polgármester. Megtekintették a befektetõ cég gyáregységét, illetve napelem-parkját.

A látogatás utolsó napját Pekingben töltötték, ahol tájékoztatták hazánk pekingi nagykövetét a tárgyalások eredményérõl.

A kínai-magyar kapcsolatokról Muraközi István elmondta: nagy érdeklõdést tanúsítanak a kínaiak a magyarországi befektetések iránt, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy ne csak gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki, hanem városok is lépjenek egymással kapcsolatba. Ezért aztán Berettyóújfalu Manzouli városával szándékszik együttmûködési megállapodást tetõ alá hozni. Ez azzal az elõnnyel járna, hogy onnan célirányosan érkezhetnének befektetõk Berettyóújfaluba.

A város egyébként Belsõ-Mongólia autonóm tartomány észak-keleti csücskében található, a mongol, orosz, kínai határok közelében. A 600 ezer lakosú város turisztikai célpont, fejlett iparral és gazdag kulturális élettel – fejtette ki Muraközi István.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!