2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Extrémsport-fesztivál BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-30 10:38:50
Berettyóújfalu - A frissen felújított és átadott Szent István téren, jónéhány programmal várták az érdeklõdõket.

Ezek közt az egyik leglátványosabb az Extrémsport-fesztivál volt. Triál, azaz kerékpárral ugrálós és falmászó bemutatót láthattunk.
Mindkettõ izgalmas, azt azonban nem tudjuk hányan vágnak bele holnaptól ezen sportok gyakorlásába.
MP

 

 


 

 

Egy városnak kell, hogy legyen közepe, szíve. A Szent István tér ilyenné fog válni: közösségi térré, ünnepek helyszínévé – mondta a szombat délelõtti ünnepségen Rácz Róbert kormánymegbízott. A város napjához kapcsolódva avatták fel ugyanis a Szent István teret, mely 700 millió forint uniós és állami forrásból, illetve hasonló összegû saját erõbõl épült.
A mûsorban az ifjúsági fúvószenekar és a városi gyermekkórus mellett Nagyváradról érkezett majorettek is szórakoztatták a közönséget, a szalagátvágás pillanatában pedig kék léggömbök emelkedtek a magasba, míg a robbanásféle hangok tûzijátékra, vagy inkább tûzszórásra hívták fel a figyelmet. 
Elõzõleg ünnepi képviselõ-testületi ülést tartottak a városházán, s ez alkalomból kitüntetéseket is átadtak. Délben a házasságkötõ terem különleges esemény: állampolgári eskütétel helyszíne volt.

 

 


 

 

Köszöntõ  helyett köszönetet mondott Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, szombaton a városközpontban található Szent István tér avató ünnepségén a tér megálmodóinak, a pályázóknak, a tervezõknek és a kivitelezõknek. Reményét  és egyben kívánságát fejezte ki, hogy a megújuló városközpont erõsíti a lakosság körében a városhoz tartozás érzését, s igazi közösségi térré válik. – A fejlesztések folytatódnak, tette hozzá, megemlítve, hogy átépítik a közeli autóbuszpályaudvart és annak környékét, elvégzik az Orbán Balázs tér rekonstrukcióját, s a tervek között szerepel a Gróf Tisza István Kórház fejlesztése. 
Rácz Róbert, megyei kormánymegbízott jeles dátumokat emelt ki Berettyóújfalu történelmébõl, s egy párhuzammal méltatta: a szikla és a patak harcából mindig a patak kerül ki gyõztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!