2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A megye nevezetességeinek megismeréseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-09 10:31:51
Körösszegapáti – A Megyei Önkormányzat komoly pénzösszegekkel támogatja azokat az iskolai közösségeket, akik tanulóiknak a térség történelmi és egyéb értékeinek a bemutatását tûzik ki maguknak célul.

A Körösszegapáti iskolánál mûködõ honismereti szakkör tagjai tanáruk vezetésével a megye keleti részén található nevezetességekkel ismerkedtek meg a megye anyagi támogatásának segítségével.
A gyerekek Körösszegapátiból indulva Biharkeresztesen megtekintették Szent László és Osváth Pál szobrát.
Tovább utazva Nagykerekibe a Bocskai Várkastély emlékkiállítását látogatták meg idegenvezetõ segítségével.
Tovább utazva Kismarjába Kiss Mária tanárnõ a református templomról beszélt, majd a Bocskai kripta megtekintése után sétát tettek a fiatalok a várdombon lévõ emlékparkban.
Álmosdon a Kölcsey Emlékház és a csata emlékmûvének megtekintése volt a program.
Tovább haladva a Bohátka tanyán a honfoglaló magyarok szellemi és tárgyi emlékeivel ismerkedhettek a tanulók. Kézmûves foglalkozáson gyékénybõl lovat készítettek maguknak a gyerekek.

Érdekessége volt az útnak, hogy a gyerekek útközben mezei virágokból csokrokat készítettek és odahaza elõre elkészített nemzetiszínû szalaggal azt átkötve virágcsokrot helyeztek el a meglátogatott híres emberek szobrainak talapzatán.
Drágulyné Teberán Mária tanítónõ a honismereti szakkör vezetõje elõzetes feladatokat adott tanítványinak indulás elõtt. A kirándulás alatt készült fényképekbõl, rajzokból késõbb tablókat készítenek és az éves munka zárásaként kiállításon tárják az érdeklõdõk elé. Az utolsó szakköri foglalkozáson pedig a gyerekek játékos vetélkedõ formájában adnak számot mindarról, amit a kiránduláson láttak.
A kirándulásról Vad Erzsébet az iskola igazgatója adott tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!