2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Eltávolítják a szennyezéstForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-09 10:41:39
Berettyóújfalu önkormányzata közel 340 millió forint európai uniós támogatást nyert a volt szovjet katonai repülõtér területén okozott szénhidrogén szennyezés kármentesítésére. A projektindító nyitórendezvény június 7-én volt a városházán.

A megjelentek elõtt Muraközi István polgármester elmondta: az önerõ nélküli támogatás, illetve a beruházás megvalósítása szervesen illeszkedik abba a koncepcióba, mely szerint a most folyó fejlesztések következtében Berettyóújfalu valóban egészséges város lesz.

 

Szántó László projektmenedzser ismertette a pályázatot, melynek kiírására 2009-ben nyílt lehetõség. A város külterületén, Földes irányában, balra, mintegy 4 km-re a várostól, közel négyhektárnyi területen kell az élõvilágot eredeti állapotába helyreállítani. A Környezeti Energia Operatív Program keretében az elvégzendõ feladat a romos épületek lebontása, a romok elszállítása, 4 darab, egyenként 300 köbméteres kerozintartály eltávolítása, valamint a föld kicserélése. Utóbbi az ép és a szennyezett talaj elkülönítését jelenti. Az összes kitermelendõ talaj 83 ezer köbméter – részletezte a szakember. A szennyezés kármentesítése során a talajvizet is megtisztítják – egészítette ki az elmondottakat.

 

A munkálatokat 2013 májusáig kell elvégezni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!