2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A papírforma érvényesült a futsal döntõbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-16 18:35:18
Futsal - Akárcsak egy évvel korábban, ismét a bajnokság második helyén végzett a Mezei-Vill FC élvonalbeli férficsapata.

S az elmúlt esztendõ futsal döntõjéhez hasonlóan újra a Rába ETO nyert, azaz nem változtak az erõviszonyok az utóbbi tizenkét hónapban. Nem volt könnyû útja a berettyóújfalui gárdának az ezüstéremig, hiszen az idény végére – elsõsorban sérülések miatt – igen röviddé vált a kispadja.
Az együttes új vezetõedzõvel vágott neki a 2010/2011-es bajnokságnak, Szitkó Róbertet a Kassáról érkezõ Bacsó Richárd váltotta.

Elfogytak a Mezei-Vill futsal játékosai a végére

– A cél az volt, hogy az alapszakaszban a lehetõ legjobb pozíciót érjük el, s ezzel hazai pályán kezdhessük meg a rájátszást. Mivel a második helyen végeztünk, ezt sikerült is megvalósítanunk – kezdte a visszaemlékezést Mezei József, a klub elnöke. – A rájátszás elsõ körében a legjobb négy közé jutottunk, majd az elõdöntõben a Ferencvárossal kerültünk szembe, s ellenük harcoltuk ki a fináléban való szereplés jogát. Tavasszal már körvonalazódott, hogy a Gyõr megerõsödött, s nehéz dolgunk lesz. Sajnos a papírforma érvényesült. Lehetett volna sanszunk, de sérülések hátráltattak minket, – úgymond – elfogytunk a szezon végére. Egyéb problémák mellett két szalagszakadás is történt, más pedig válogatottbeli kötelezettsége miatt hiányzott. De megszereztük a magyar bajnokság ezüstérmét, ez jelent valamit, s örülök, hogy Hajdú-Biharból ilyen szinten tudjuk képviselni a labdarúgás ezen ágát.
A csapat jelenleg pihenõjét tölti, július közepéig tart a szünet. Bacsó Richárddal az idény végéig tartó szerzõdést kötöttek annak idején – arról, hogy kivel kezdi meg a felkészülést a csapat, még nincs döntés.
– Öt edzõjelölt van – errõl tájékoztattam Bacsó Richárdot is, õ az egyikük –, s várhatóan június végén, július elején dõl el, ki irányíthatja majd a munkát – tudtuk meg Mezei Józseftõl.

Szép sikerek
A sportvezetõ hozzátette, az MVFC nõi csapata megnyerte az NB II-es pontvadászatot, s U19-es alakulatuk – Szitkó Róbert vezetésével – is akár gyõzhet a hét végén, megvan rá az esélye.
– Nagy értéke van az U19-es bajnokságnak, hiszen olyan játékosok szerepelnek benne, akik az NB I-ben, NB II-ben ifiként vagy felnõttcsapatban már bemutatkozhattak – jegyezte meg.
A Pallai Gábor által irányított lányokat is dicsérte az elnök, megemlítve, hogy újoncként gyõztek az NB II-ben, s mindenképpen keresnek segítséget annak érdekében, hogy õsztõl az élvonalban játszhassanak. – El kell indulni az NB I-ben; próbálva örömet szerezni az értük szurkolóknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!