2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ezreket vonzott a városnap DerecskénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-21 11:47:20
Derecske - Fotókiállítás, fõzõverseny, kézmûves játszóház és koncertek – ezek a programok várták június 18-án a városnapra kilátogatókat. Bene Viktória tudósítása.    

A rendezvényre kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak voltak. Az eseményt idén is Derecske fõterén rendezték meg.

 

Nagy népszerûségnek örvendett a kézmûves játszóház a fiatalabb korosztály körében. A gyerekeknek lehetõségük adódott megtanulni, hogyan is kell forgót, játék gólyát és katicabogarat készíteni. A kisebbeknek szüleik és a szervezõk segítettek a játékok elkészítésében. Mindemellett kipróbálhatták az arcfestést, a körhintát és a pónilovaglást is.

 

Fotókiállítás, fõzõverseny, koncertek Derecskén

Az idõsebb korosztály megcsodálhatta a Kézmûves Kör kirakodóvásárát  és a 10 éves Árnyékfogó Fotográfiai Alkotócsoport kiállítását is. Szõllõsi Imréné ez alkalommal mutatta be Tanka János Gyermekhangon címû kötetét, amit Zákány Marianna grafikus illusztrált. A bátrabbak a kerületek közti fõzõversenyen is megmérethették magukat, vagy harcolhattak az I. városnapi labdarúgó kupáért.

Mint minden évben, idén is átadták a szokásos kitüntetéseket.

A nap különlegessége a Csík zenekar koncertje volt, ami miatt más településrõl is jöttek látogatók olyannyira, hogy több méteres kocsisor kígyózott a fõ utcán. A nap csúcsa a 23 órakor kezdõdõ tûzijáték volt, amit az emberek akár a város másik végérõl is jól láthattak.

Kitüntetettek Derecskén

Derecske Város díszpolgára: Márton Attila, országgyûlési képviselõ

Derecske Városért kitüntetõ cím: Id. Porkoláb Gyula; Farkasvölgyi Gyõzõ; Hockné Kiss Piroska; Barátság Vadásztársaság

Zákány József Díj: Dendörferné Orbán Erzsébet

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!