2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Az újfalui foci nagy napja leszForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-23 15:19:27
Berettyóújfalu - A futball ünnepe lesz június utolsó hétvégéjén Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu nagy hagyományokkal rendelkezõ labdarúgócsapata idén lett száz esztendõs. Ennek megfelelõen a szervezõk igyekeznek kitenni magukért, hogy méltóképpen megünnepelhessék a neves évfordulót.

A Lokival meccselnek

A kétnapos programsorozat 24-én 17 órától veszi kezdetét a Bihari Múzeumban aBUSE történetét bemutató idõszakos kiállítással, a tárlat fél éven át lesz látható a hajdúsági városban. Másnap, szombaton 14 órától már a futballpályán folytatódnak tovább a programok. Közülük kétségkívül a 17.30-tól megrendezett BUSE–DVSC-TEVA centenáriumi mérkõzés lesz a nap csúcspontja. Ezen kívül lesz még többek között bemutató gyerekmérkõzés és az öregfiúk is összecsapnak.

Válogatott vendégek

Ezt követi a BUSE Emlékkönyvének a bemutatása, amit a szerzõ, a városból származó Sándor Mihály sporttörténész fog prezentálni. A szervezõk egyébiránt két egyedi látványossággal is készülnek,hiszen a klub centenáriumának a tiszteletére százas alakzatban élõképet alkotnak majd a pályán a klub játékosai. A programok mellett a felnõtteknek kedvcsináló lehet az ökörsütés és a malacsült vagy a birkapörkölt, a kenyérlángos és a tombola, melynek fõdíja egy a gálameccsen résztvevõk által dedikált focilabda lesz. A jelenlévõk szórakozásáról a Bajnócagyerek- és felnõtt néptáncegyüttesének támogatói mûsora és a Matchbox zenekar esti koncertje fog gondoskodni. A szombati ünnepség fényét több illusztris vendég is emelni fogja: a város egykori szülötte, Dúró József a Debrecen és a Honvédegykori huszonegyszeres válogatott középpályása, de rajta kívül még egykori válogatott játékosok, Gyimesi László, Kardos József, Zámbó Sándor és Tõkés Miklós is elfogadták a meghívást. A rendezvényre jelképes 100 forint lesz a belépõ, de akik akarnak azok 500 forintért vehetnek támogatói jegyet is, ennek fejében a hortobágyi mesterszakácsok remekeibõl választhatnak kedvükre. A szervezõk minden helyi és vidéki sportbarátot szeretettel várnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!